Over Schmidt

Schmidt legpuzzelsDe Duitse spel-en puzzelproducent Schmidt is een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van spellen en legpuzzels. Onder het merk Schmidt - wat binnenkort zijn honderste verjaardag zal vieren - brengt deze uitgever een hele reeks spellen voor kinderen en volwassenen uit. Daarvan zijn Mens-erger-je-niet en Yahtzee twee van de meest bekende spellen.

De legpuzzels van Schmidt zijn bij legpuzzels.nl altijd erg geliefd. Hieronder staan dan ook een aantal artiesten die onlosmakelijk verbonden zijn aan dit Duitse merk.

 Foto van Thomas KinkadeThomas Kinkade
De kunstenaar Thomas Kinkade omschrijft zichzelf als de Schilder van het Licht en staat bekend om zijn realistische en vaak idylische schilderwerken. Zijn werken zijn vaak Amerikaans, het is dan ook niet gek dat je in 5% van alle huishoudens in de VS werk van Kinkade tegen komt. Het is zijn passie om al schilderend mooie herinneringen vast te houden; herinneringen die in ruime mate beschikbaar zijn voor de liefhebbers van zijn werk.


Chris SaundersChris Saunders
Chris Saunders is een Amerikaanse mixed-media artiest uit Californië die zich bezig houdt met animatie voor televisie en film. Later is hij zich toe gaan leggen op zijn opvallende prints met indrukwekkende dieren als onderwerp. Deze prints zie je terug op kleding, telefoonhoesjes en natuurlijk ook in de legpuzzels van Schmidt.


 

Ciro MarchettiCiro Marchetti
Fantasie is de rode draad in het werk van Ciro Marchetti. Hij stapte over van grafisch werk in de zakelijke wereld en begon tekeningen te maken die voor hem persoonlijk betekenis hadden, zoals tarot kaarten. Het succes wat hij daarmee kreeg heeft hij voortgezet in de tekeningen met een historisch mystieke context die worden uitgebracht door Schmidt.

 


Mark GrayMark Gray
De Australische fotgraaf Mark Gray is beroemd om zijn fotowerk van landschappen uit zijn eigen land en zijn werk wordt inmiddels over de gehele wereld verkocht. Zijn panoramische landschappen worden uitgebracht als limited editions en ze brengen soms wel €50.000 op. Het mooiste werk van Mark Gray wordt ook door Schmidt als legpuzzel uitgebracht.Sam Park legpuzzelsSam Park
De van oorsprong Koreaanse Sam Park reisde in 1973 naar Frankrijk  waar hij een kunststudie begon en zich liet inspireren door de Franse impressionisten en voegde daar zijn eigen hyper-realisme aan toe. Dat zie je terug in al zijn werk waarin mediterrane dorps- en stadstafrelen centraal staan. Sinds 1994 woont hij de VS en zet van daaruit zijn werk voort.Renato CasaroRenato Casaro
De Italiaanse kunstenaar Renato Casaro begon zijn carriere in de jaren '50 met het schilderen van posters voor bioscopen en heeft daar door de jaren heen enorm veel succes mee gehad. De sterren van toen zijn nog steeds sterren in zijn werk waarmee hij tot ver in de jaren '90 door gegaan is. Veel van zijn werk met beroemde sterrren is nu verkrijgbaar via Schmidt puzzels.
Ga naar de Schmidt pagina voor alle legpuzzels van dit merk.