Over Heye

Logo HeyeDe legpuzzels van Heye zijn bekend vanwege de beroemde kunstenaars die aan dit puzzelmerk een bijdrage leveren. Veel van deze puzzels hebben een eigen schare volgers en ook bij legpuzzels.nl zijn veel van deze puzzels erg populair.

In grote lijnen heeft Heye haar legpuzzels verdeeld in vijf groepen: Fine Art, Fantasie, Photo Art, Cartoon & Art Lab. Hieronder staan deze groepen met de belangrijkste kunstenaars beschreven. Deze puzzels vindt u in ruime mate binnen ons assortiment.

Een belangrijke lijn van Heye is ook de Triangular serie, met de kenmerkende driehoekige dozen.

 

Foto van Rosina WachtmeisterRosina Wachtmeister
De succesvolle kunstenares Rosina Wachtmeister (foto) is bekend om haar fantasierijke en kleurige schilderijen met katten. De afbeeldingen zijn poëtische en vooral sprookjesachtige liefdesverklaringen van het Zuiden, met name van Italië, waar ze woont in een inspirerende omgeving samen met haar vele katten en andere dieren.

Tinga Tinga
Het werk van Tinga Tinga bestaat uit Afrikaanse kunstwerken van een samenwerkingsverband uit Tanzania. Hun afbeeldingen van populaire wilde dieren en planten staan bekend om de unieke kleuren en vormen.

 

Fantasie

Foto van Victoria FrancésVictoria Francés
De Spaanse artiest en auteur Victoria Francés (foto) neemt de kijkers mee in een wereld vol romantiek, mysterie en passie. In haar werk toont ze een fascinerend kijkje in de donkere diepte, vol magie en gevaar, wat altijd een spannend en verleidelijk effect heeft.

Mélanie Delon
Na haar studie kunstgeschiedenis ontdekte de Franse artiest Mélanie Delon de digitale kunst. Sindsdien creëert ze mysterieuze werelden en karakters. Wat met name op valt zijn de charmante gezichten van haar figuren die lijken te zijn vastgelegd op een moment van rust en intimiteit.

Cris Ortega
De Spaanse digitale artiest en schrijfster Cris Ortega, bekend van de succesvolle reeks “Forgotten”, werkt haar composities altijd extreem gedetailleerd uit. Deze worden gebruikt in vele boeken over kunst en voor de verschillende puzzels van Heye.

 

Cartoon

Foto van Guillermo MordilloGuillermo Mordillo
De Argentijnse artiest Guillermo Mordillo (foto) is een van de grootste binnen zijn vakgebied. Zijn karakters hebben de bekende bolle neus en daarmee is hij wereldberoemd geworden. Zonder woorden maken deze figuren je onherroepelijk en telkens weer vrolijk.

Jean-Jacques Loup
De Franse kunstenaar Jean-Jacques Loup is begonnen als architect, wat onmiddellijk duidelijk wordt bij de keuze van zijn puzzelmotieven. Loup schrikt er niet voor terug om een taboe te slechten met zijn in het oog springende figuren. Maar ondanks deze wat botte benadering werken zijn grappen toch altijd weer ontwapenend.

Marino Degano
De beroemde Cartoon-artiest Marino Degano maakt al meer dan 20 jaar puzzels voor Heye en is daarmee enorm succesvol. De puzzels van Degano zijn zeer populair bij mensen die van het cartoon-genre houden. Bijzonder aan zijn tekeningen is dat de motieven zowel aan de linker- als de rechterkant gelijk zijn.

 

Photo art

Foto van Steve BloomWeingarten Editie
De Weingarten Editie bestaat uit puzzels met afbeeldingen van beroemde fotografen zoals Steve Bloom (foto). Wat vooral opvalt zijn de close-ups van dieren die centraal staan bij deze legpuzzels.

Alexander von Humboldt Editie
De legpuzzels van Alexander von Humboldt zijn absolute bestellers met adembenemende afbeeldingen van dieren en natuur. De foto’s zijn van beroemde fotografen zoals Alex Bernasconi en Jean Guichard.


Art Lab

foto van Rex RayRex Ray
Kunstenaar Rex Ray (foto) komt uit San Francisco waar hij gewerkt heeft met verschillende kunstvormen zoals schilderen, collages maken, drukwerk en fotografie. Het werk van Rex Ray is uniek en doet retro-futuristisch aan. Zijn handgemaakte werk tref je aan in musea, galeries, boeken, posters, cd-hoesjes en natuurlijk op de legpuzzels van Heye.

Jon Burgerman
De Engelse kunstenaar Jon Burgerman heeft een universitaire achtergrond, maar besloot na zijn afstuderen niet te gaan zoeken naar een baan. Daarvoor in de plaats werd hij kunstenaar. Zijn kleurrijke doodles geven je meteen een goed humeur en hiermee verkreeg hij meteen een groot aantal volgers en klanten. Hij werkte onder andere met Nike, Pepsi, Nokia en Apple.

 

Ga naar de Heye pagina voor alle puzzels van dit merk of bekijk de Top 25 best verkochte legpuzzels van Heye.