Over Jan van Haasteren

Jan van Haasteren is een striptekenaar en tekent al tientallen jaren voor Jumbo humoristische legpuzzel platen. Inmiddels heeft hij een grote schare fans opgebouwd, met zijn tekeningen vol humoristische en vaak herkenbare situaties. Terugkerende elementen op de puzzels zijn, onder andere: de haaienvin, Sinterklaas, het ronde brilletje, de handjes en het zelfportret. Jan van Haasteren puzzels zijn er in 150 tot en met 5000 stukjes. Jan tekent meestal 3 nieuwe platen per jaar voor puzzels. Van een tekening worden vaak meerdere formaten puzzels gemaakt.

In 2013 kreeg hij een lintje voor al zijn verdiensten op het gebied van striptekeningen, posters en legpuzzelplaten. Wij waren bij deze heugelijke gebeurtenis en maakten er een filmpje van.

In 2014 vierde Jan van Haasteren zijn 30 jarig jubileum als tekenaar van legpuzzel platen bij Jumbo. Om dat te vieren werd er in september een jubileumdoos uitgebracht met de favoriete puzzel van Jan, die van Jumbo en de favoriete puzzel van de fans.

Om de 80ste verjaardag van Jan van Haasteren te vieren werd in 2016 een van legpuzzel uitgebracht van de allereerste plaat die hij heeft getekend. Het is de puzzel Fijne verjaardag Jan!


NAAR HET ASSORTIMENT JAN VAN HAASTEREN PUZZELS

NAAR DE NIEUWSTE JAN VAN HAASTEREN PUZZELS