Blog

Jan van Haasteren krijgt een lintje!

Wij feliciteren Jan van Haasteren met zijn lintje!

De kers op de taart

Na jaren van keihard werken, wordt zijn werk bekroond met een koninklijke onderscheiding. Hij heeft vandaag een lintje gekregen en wij, van legpuzzels.nl, waren erbij! Jan was een beetje overdonderd door het gebeuren, maar gaf alle belangstellenden daarna een kijkje in zijn atelier. Wij zijn erg blij voor Jan en willen hem dan ook van harte feliciteren met het welverdiende lintje!

[youtube]http://youtu.be/6wNH4S7JfgI[/youtube]

Wie is Jan van Haasteren?

Jan van Haasteren, geboren in Schiedam in 1936, is vanaf het eerste moment dat hij een potlood vast kan houden niet meer te stoppen. Via allerlei omwegen en opleidingen belandt Jan eerst in de reclamewereld die hij in 1960 graag verruilt voor striptekenen bij Marten Toonder Studio’s wat het begin is van zijn fantastische carrière. De eerste strip waar Jan zijn gekke ideeën in kwijt kan is ‘Baron van Tast’. Veel van zijn huidige kenmerken vinden in deze strip zijn oorsprong, zoals de haaienvin en de handjes. In de jaren tachtig begint Jan dan eindelijk zijn samenwerking met Jumbo. Samen met Jumbo ontwikkelt Jan ieder jaar nieuwe ideeën voor de nu welbekende Jan van Haasteren puzzels.

Olimpics 1983 jan van haasteren
Allereerste Jan van Haasteren puzzel uit 1983

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan van haasteren nu

Jan woont met zijn vrouw en hond in Bergen N-H en tekent nog elke dag. Hij haalt nog altijd heel veel voldoening uit het tekenen van puzzels en hoopt hier ook nog jaren mee door te kunnen gaan.

Terug naar legpuzzels.nl

2 reacties op “Jan van Haasteren krijgt een lintje!”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Delen via

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top

×