Blog

Vervolg op Jan van Haasteren krijgt een lintje

Een van de grootste fans van Jan van Haasteren, Anja Huizing, vertelt over het aanvragen van het lintje voor Jan:

‘Sinds 2008 verzamel ik alles wat Jan van Haasteren aan tekenwerk heeft gemaakt gedurende zijn loopbaan. Ik raakte in de ban van zijn stijl door het leggen van zijn puzzels. Leerde zo andere puzzelaars kennen en ook enkele verzamelaars. Vanuit die groep was er wel eens de opmerking dat hij een lintje zou verdienen, voor al het plezier en troost soms ook, die men beleeft aan het leggen van de puzzels. Ook vanuit Het stripschap kwam zo’n opmerking.

Ik heb me toen maar eens verdiept in de procedure van een aanvraag en aanbeveling. Dat was vorig jaar juli. Ik besefte mij heel goed dat een persoon er wel voor in zou moeten zijn. Dus ben op zoek gegaan naar zijn dochter. Zij mailde mij dat zij de formulieren in huis had om een aanvraag voor een onderscheiding te gaan regelen. Maar wilde wel eerst weten of de procedure daarin beschreven correct was. Zij had het erg druk met haar werk en de vakantie stond gepland. Ik bood aan navraag te doen bij de Gemeente Bergen, waar Jan woont.

De sluitingsdatum was al voorbij om de aanbeveling te doen. Tot mijn verrassing bood men mij toen uitstel. Ik kreeg hier voor twee dagen de tijd.  Om 9.00 uur in de ochtend  ben ik toen begonnen en de volgende dag om 11.00 uur kon ik alles digitaal aanleveren.

Alle aanbevelingen hadden de strekking van waardering voor zijn werk, zijn tomeloze inzet, zijn behulpzaamheid en de lach die hij op ieders gezicht tovert met die fantastische tekeningen.

Het was even wachten, maar in maart dit jaar kwam het bericht dat hij onderscheiden zou worden. De onderscheiding is voor zijn grote verdiensten jegens de samenleving en dat is Ridder in de orde van Oranje Nassau. Volgens velen  een wel verdiende  onderscheiding.’

Hartelijke dank Anja dat je jouw verhaal voor ons ‘op papier’ wilde zetten.

Delen via

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top

×